Parranhoito Tutorial

Parranhoito Tutorial

Parta ja viiksikarvat tarvitsevat hoitoa siinä missä hiuksetkin. Parran ja sen alla olevan ihon hoitaminen on itseasiassa hyvin tärkeää, jotta parta näyttää siistiltä ja sen alla oleva iho pysyy hyvinvoivana ilman punoitusta ja ihoärsytystä. Olipa kyseessä sitten lyhyt sänki tai tuulessa liehuva parta - kukapa ei haluaisi näyttää hyvältä? Alta löydät muutamia vinkkejä parranhoitoon ja ylläpitämiseen!


Partasaippua puhdistaa lian, parran ja sen alla olevan ihon kuivattamatta sitä. Monesti saippualla pesu saa parran myös näyttämään entistä tuuheammalta, jättäen raikkaan tunteen ja tuoksun iholle. Käyttö: Hiero saippuaa partaan ja sen tyveen. Huuhtele pois veden avulla.


Partaöljyt ovat yhdistelmä luonnollisia öljyjä ja hajusteita, jotka saavat parran tuntumaan ja tuoksumaan entistä paremmalta. Öljy levitetään partakarvoihin, joista se imeytyy karvatuppeen tehostaen parran terveyttä. Parran ravitsemisen ja suojaamisen lisäksi partaöljy kosteuttaa ihoa ja näin ollen estää sen kutinaa ja hilseilyä. Partaöljyn käyttö on helppoa ja huoletonta: Lisää 3-10 tippaa kämmenelle hieroen käsiä yhteen, jonka jälkeen voit levittää öljyn puhtaaseen hieman kosteaan tai kuivaan partaan ja sen tyveen. Partaöljyä voi myös halutessaan lisätä muutaman kerran päivässä.

 


 

Parran tai viiksien siistimiseen on myös olemassa kaiken kokoisia, näköisiä ja eri piikkiväleillä varustettuja harjoja ja kampoja. Perimmäinen tarkoitus kaikissa edellä mainituissa on kuitenkin tehdä parrasta ja viiksistä mahdollisimman upeat! Näiden avulla viimeistelet viikset ja parran, vähennät hilseilyä, harjaat mahdolliset leivänmurut pois ja autat ihonhoitotuotteita levittymään paremmin karvoihin. Niin ja tietysti pistät karvat minttiin ja sanot hyvästi takuille!

 

Partasakset soveltuvat loistavasti parran, kulmakarvojen ja miksei vaikka hiustenkin trimmaamiseen. Käyttö on niinkin helppoa, kuin että valitse haluamasi alue leikattavaksi, ota sakset käteen ja leikkaa.

Naamakarvojen hoitamisen lisäksi monet kaipaavat myös jonkin sortin trimmausta tai karvojen ajelua. Parran saa siistiksi tarkkojen rajausten avulla, jotten parta kasva epäsymmetrisesti kasvoilla ja kaulalla. Rjauksien tekemiseen suosittelemme parranajoöljyä tai läpinäkyvää parranajogeeliä, jolloin näet mitä olet tekemssä, eikä terä nappaa väärästä paikasta. 

Kaiken yllämainitun partataikuuden jälkeen jäljellä on enää parta- ja viiksivahan levitys, mikäli haluat asettaa naamakarvat tiettyyn muotoon tai kuriin, samalla hoitaen karvaa ja näyttäen aivan laittoman hyvältä. Myös parran kasvatukseen ja esimerkiksi suoristamiseen on olemassa kohdennettuja tuotteita, kuten partavitamiinit ja seerumit, joihin voit tutustua tarkemmin täällä >>

Naamakarvojen ja ihon voidessa hyvin – on niiden kantajankin helppo hymyillä ja kulkea itsevarmana pitkin kyliä!

Next article Eri ihotyyppien hoito